"Ağırlıklarınızdan kurtulun kuş gibi hafif olun" adlı E-Twinning projesinde farklı illerden katılan 10 öğretmenin ortaklaşa düzenlediği projede sona gelindi.

06.05.2022 455

Okulumuz e-twinning kulübünün düzenlediği "Ağırlıklarınızdan kurtulun kuş gibi hafif olun" adlı e-twinning projesinde farklı illerden katılan 10 öğretmenin ortaklaşa düzenlediği projede sona gelindi. Projemizde sağlıklı yaşam ve sportif faaliyetler ön plana çıkarılarak obezitenin önüne geçilecek.Yaşadığımız bilişim çağının getirdiği olumuz etkilerin başında insanların beden kitle indekslerinin artması gelmektedir. Tüm dünyada yaşanan pandemi de sorunun giderek büyümesine neden olmuştur. Öğrencilerimizin oluşturduğu 15-19 yaş aralığında obezite giderek artmaktadır. Projemizde öğrencilerimize sağlıklı beslenme, sağlığı koruma ve spor yapmayı bir yaşam biçimi haline getirecek çalışmalar gerçekleştireceğiz. Obezitenin yanında getirdiği diğer sağlık sorunlarının araştırılması ve konu ile ilgili eğitimlerin yapılmasını amaçlamaktayız. Yapılacak etkinlikler arasında sağlıklı besinleri seçebilme katkılı gıdalardan uzak durma becerinin kazandırma ve geliştirme sağlıklı menüler oluşturma, okul kantini ile işbirliği ile yapılacak yeni beslenme seçenekleri hazırlama çalışmaları,spor etkinlikleri, her öğrenciye ilgi alanlarına göre seçecekleri bir spor etkinliği belirleme, doğa yürüyüşleri planlamaktayız.

06-05-202206-05-2022