Kazanı Değerlendirme Sınavı

26 Nisan 2021 Pazartesi günü Kazanım değerlendirme sınavı yapılacaktır.

21.04.2021 1056

TYT KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAV YÖNERGESİ

A) Açıklama: Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından hazırlanan TYT Kazanım Değerlendirme Sınavı, sahadaki öğrenme verilerini elde etmek amacıyla hazırlanmıştır. Salgın ortamı nedeniyle katılım anlamındaki belirsizliklerin yol açabileceği kâğıt israfına engel olmak maksadıyla soru kitapçıkları PDF formatındaki dosyayla okullara gönderilecektir. Sınavın uygulanacağı okulların eğitim yöneticileri, çevrimiçi olarak kendilerine gönderilen dosyaları indirerek basımını sınava katılacak öğrenci adetlerince yapacaklardır. Sınava katılan okullarımızca  google form aracılığı ile bildirilen sayıda öğrenci için hazırladığımız optik formlar ise Zonguldak Ölçme Değerlendirme Merkezinden Perşembe günü mesai saatleri içerisinde teslim alınacaktır.

Bu sınav 125 soru dan oluşmaktadır.

Türkçe Testi: 40 soru

Sosyal Bilimler Testi: 25 soru

( Din Kültürü ve Ahlak Bilgisini yasal olarak almak zorunda olmayan adaylar 16.-20. Sorular yerine 21-25. Soruları cevaplayacaklardır.)

Temel Matematik Testi: 40soru

Fen Bilimleri Testi: 20 soru

SINAV BAŞLAMA:10. 15

SINAV BİTİŞ:13.15

SINAV SÜRESİ: 165 DAKİKA

B) Sınavın Uygulanması

Bina sınav sorumlusunun görevleri aşağıda listelenmiştir:

1. Sınav başlamadan en az 20 dakika önce sınav salonunda bulunarak her okul ve şube için gönderilen listedeki ilgili yerlerin doldurulması sağlanmalıdır.

2. Öğrencilerin dağıtılan optik form üzerindeki ad soyadı kısmını mutlaka doldurması sağlanmalıdır.

3. Optik formlar üzerindeki öğrenci numarası yerinde yazılı bulunan, 1 ile başlayan 8 Haneli numaraya karşısına ilgili  öğrencinin adı soyadı mutlaka yazılmalı, imzası attırılmalı ve öğretmen tarafından listedeki boş kısımlar doldurulmalıdır. Ayrıca her bir öğrencinin numarasını kendisinin not etmesi sağlanarak sınıf öğretmeninin bu bilgiyi gerektiğinde bize ulaştıracak şekilde muhafaza etmesi sağlanmalıdır.

4. Öğrencilere optik form üzerine karalama yapmamalarını ancak isterlerse İşlemlerini soru kitapçığı üzerindeki boş alanları kullanabilecekleri konusunda bilgi veriniz.

5. Adaylara " SINAV BAŞLAMIŞTIR" denmedikçe kitapçıklardaki soruları okumamaları gerektiğini belirtiniz.

C. Sınav Bitiminde Yapılacak İşlemler

1.Sınav için tanınan süre sonunda cevap kâğıtlarının toplanmasını beklemelerini gerektiğini söyleyiniz.

2. Cevap kâğıtlarını dikkatle sayınız.

3.Öğrencilerin optik form üzerine yazılması gereken öğrenci isimleri mutlaka  kontrol edilmelidir.

4. sınavda görevli öğretmen tarafından kontrol edilecek numaraya karşılık gelen öğrenci ad soyadı kısmında eksiklik varsa bunların sınav süresi sonunda mutlaka tamamlanmasını sağlayınız.

5.Sınav tamamlandıktan sonra dönüş poşetlerinin içine aşağıdaki belgeler yerleştirilmelidir:

1.Öğrenci optikleri ( cevap anahtarları için tarafımızdan gönderilen optik formlar)

2.Kontrol listesi ( tarafımızca gönderilen öğrenci numarasına karşılık gelen isimlerin yazılması gereken liste)

3.Gönderilen yedek optikler ve öğrencinin sınava katılmaması sebebiyle kullanılmayan boş optikler

Salonun herhangi bir yerinde cevap kâğıdı kalmadığından emin olduktan sonra bu poşetin ağzını kapatınız zarfın ağzı yapıştırılmalıdır.

Sınav oluruna ulaşmak için meb_iys_dosyalar/67/02/210892/dosyalar/2021_04/21184002_SYnav_Oluru.pdf

SInav değerlendirmesine ulaşmak için meb_iys_dosyalar/67/02/210892/dosyalar/2021_04/21183950_KazanYm_DeYerlendirme_SYnavY.pdf